DrivingRange BurgGolf

 

Opdrachtgever:
BurgGolf Zoetermeer BV, Exploitant van golfbanen in Nederland.

Opdrachtsomschrijving:
Adviseren in- en het toetsen van het ontwerp en de uitvoering van een verlichtingplan voor de daar aanwezige drivingrange en chippinggreen. (oefenfaciliteiten). Door de drivingrange te verlichten zou het mogelijk worden om behalve overdag ook 's avonds tijdens de donkere uutjes golfers in de gelegenheid te stellen om hun favoriete sport te kunnen oefenen.

Bijzonderheden:
Belangrijk tijdens het oefenen van het slaan is het volgen van de bal. Hoe, waar en hoever heb ik mijn bal geslagen. Een golfbal kan tijdens het slaan een zeer hoge snelheid bereiken en een aanzienlijke afstand overbruggen. Het is dus zeer belangrijk om te zorgen dat de kleine golfbal gedurende zijn gehele vlucht goed te volgen is in het donker, ongeacht hoe hoog of ver de golfer ook slaat.

Aan de wens van de opdrachtgever om een installatie te ontwerpen waarbij het plaatsen van masten en/of armaturen in het veld niet noodzakelijk was, kon worden voldaan. De toepassing van specifieke armaturen maakt dit type installatie toonaangevend in Nederland.

Verlichte afslagplaatsen op de drivingrange


Verlicht oefenen op de chippinggreen